Purdue Physics Building B10

West Lafayette, Indiana

The Physics Department at Purdue wanted to repurpose approximately 2,876 sft of old storage space in the basement into research space for the atomic, molecular, and optical department. The American Structurepoint team created a laboratory space, an office, and an optical laboratory research area. The optional laboratory was divided into two areas; one with tight environmental controls and one with standard environmental conditions that could be maintained by a normal mechanical system in the basement. The tight environmental controlled space will be maintained by the use of an environmental chamber so that the researcher can control temperature and humidity to their required criteria and minimal deviation over an extended period of time. Inside the environmental chamber, we created an isolated floor to eliminate vibration transfer from the building.

Read More +